STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, pazite na maglu, klizav kolovoz i odrone

Polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 7 do 16 sati na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču. Arhiv

Avaz.ba

22.11.2019

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču, kao i na širem području Sarajeva, Tomislavgrada, Viteza i Kiseljaka te na putevima Žitomislići - Doljani i Kupres - Šuica. Kolovoz je mjestimično vlažan i klizav, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.  

Polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 7 do 16 sati na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati, na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk tokom dana se od 5 do 21 sat saobraća dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave, vozila ukupne mase do 7,5 tona mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima, izdvajamo autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever - Lepenica, kao i magistralne puteve: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Donji Vakuf - Jajce (tunel Vinac), Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Doljani -Metković i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prijelazima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.