HUMANOST

Pomoć iz Skandinavije dijeli širom BiH

Ljudima slabijeg imovinskog stanja podijeljeno više od stotinu paketa pomoći

Mirsad pakete spremio i za Zavod u Pazariću. Avaz

Piše: B. Grgić

25.11.2019

Penzioner Mirsad Hadžialić, koji živi na relaciji Bosanska Gradiška – Švedska – Danska, ove jeseni ima pune ruke posla. Istrajan je da do posljednjeg slova ispuni veliku želju svoga rahmetli brata Kemala, pa svakodnevno prevaljuje na stotine kilometara, kontaktira brojna udruženja, nastoji da bude i human i pravičan.

Njegov brat Kemal, koji je prošlog ljeta umro  u 60. godini u Štokholmu, živio je do posljednjeg dana za svoju Bosnu i Hercegovinu.

Kemal nije imao svoju porodicu, brinuo je o nepokretnoj majci, koja svakodnevno oplakuje sina u Švedskoj, i većinu zarađenog novca odvajao za svoje Bosance i Hercegovce.

- Brat je kupovao na stotine peškira, posteljina, posuđa, sredstava za higijenu, odjeću, sve što treba ljudima i što siromašne porodice teško sebi priušte. Njegovi drugovi Began Hadžić i Edin Ćorović jedan kamion s robom već su proslijedili u Ustikolinu, a dovezli su i drugi. Odvojili smo nekoliko paketa za Dom za djecu u Pazariću koje ćemo uskoro uručiti - rekao je Mirsad.

Nekoliko desetina paketa uručio je slabije imućnim porodicama u Bosanskoj Gradišci, a odvojio je i pakete za mostarsko područje. Čim okonča akciju, Mirsad će ponovo put Švedske. Namjera mu je da majku Nevzetu doveze u Sarajevo i ispuni joj veliku želju, da se vrati u svoju Bosnu.

Bio klinički mrtav

- Prije nekoliko dana sam bez većeg odmora prevalio više od tri hiljade kilometara i dospio u bolnicu. Ljekari kažu da sam bio klinički mrtav i spasili su me elektrošokovima. Život teče dalje, najvažnije je da ovi paketi stignu u prave ruke - kaže Mirsad Hadžialić, kome snažnu podršku daje supruga Rasema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.