INSTAGRAM

Radončić: Izvjesnom ministru Bašiću nana može lako vaskrsnuti

Fahrudin Radončić. Instagram

E. Ma. / Avaz.ba

25.11.2019

Lider SBB-a Fahrudin Radončić na Instagram profilu komentirao je stanje u Vladi KS i reagirao je na prozivke ministra privrede u KS Harisa Bašića.

- SBB i ja zaista se trudimo da vladajuća šestorka u Sarajevu bude pozitivni pokazni poligon kako se prijestonica i Kanton mogu uspješnije razvijati i graditi nego u vrijeme kada su drugi vladali njima. 

Uz sve razlike, koje i ja transparentno delegiram javnosti vezano za diskrecione fondove, nabavku helikoptera od nevjerovatnih 27 miliona KM itd., Vlada s gospodinom Fortom na čelu pokazuje važan kapacitet korekcije u hodu.

Međutim, imam osjećaj da našu odgovornost u namjeri da Vlada zaista traje neki iz NP-a shvataju kao našu nemoć ili strah od anonimusa u njoj. Tako je izvjesni ministar privrede u KS Haris Bašić tokom svađe s pojedincima iz SDA koji su ga na društvenim mrežama provocirali bahato i ružno odgovorio da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”. Bojim se da ovaj gospodin nije svjestan da nana može, u političkom smislu, vaskrsnuti mnogo lakše nego što on može uopće i da zamisli. Vanjske pritiske da s DF-om oborimo ovu vladu možemo trpjeti. Ali unutrašnje uvrede nećemo. Ovom liku neko treba objasniti da će on biti ministar samo onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže! Naročito što mu ne vidim ama baš nikakav ekonomski rezultat njegovog ministrovanja za ovih godinu dana - napisao je Radončić na Instagramu.

View this post on Instagram

IZVJESNOM MINISTRU BAŠIĆU NANA MOŽE LAKO VASKRSNUTI SBB i ja zaista se trudimo da vladajuća šestorka u Sarajevu bude pozitivni pokazni poligon kako se prijestolnica i Kanton mogu uspješnije razvijati i graditi nego u vrijeme kada su drugi vladali njime. Uz sve razlike, koje i ja transparentno delegiram javnosti vezano za diskrecione fondove, nabavku helikoptera od nevjerovatnih 27 miliona KM itd. Vlada s gospodinom Fortom na čelu pokazuje važan kapacitet korekcije u hodu. Međutim, imam osjećaj da našu odgovornost u namjeri da Vlada zaista traje, neki iz NP-a shvataju kao našu nemoć ili strah od anonimusa u njoj. Tako je izvjesni ministar privrede u KS Haris Bašić tokom svađe s pojedincima iz SDA koji su ga na društvenim mrežama provocirali, bahato i ružno odgovorio da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”. Bojim se da ovaj gospodin nije svjestan da nana može, u političkom smislu, vaskrsnuti mnogo lakše nego što on može uopće i da zamisli. Vanjske pritiske da s DF-om oborimo ovu vladu možemo trpjeti. Ali, unutrašnje uvrede nećemo. Ovom liku neko treba objasniti da će on biti ministar samo onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže! Naručito što mu ne vidim ama baš nikakav ekonomski rezultat njegovog ministrovanja za ovih godinu dana.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.