PROGNOZA

Kišovito u narednim danima: Meteorolozi najavili i prvi snijeg

Ponegdje na sjeveru Hercegovine padavine mogu biti i intenzivnije

U petak snijeg na planinama. Ilustracija

Sl. M. / Avaz.ba

27.11.2019

Jutros prevladava umjereno ili pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana naoblačenje. Poslije podne ili krajem dana slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U večernjim satima kiša u većini područja. 

Ponegdje na sjeveru Hercegovine padavine mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren, južni. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Oblačno s kišom i snijegom prevladavat će u narednim danima, dok se razvedravanje očekuje za vikend. 

Izgledi vremena. FHMZ

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Poslije podne i dio večeri kiša u većini područja. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i većini područja. U Krajini uglavnom bez padavina. Poslije podne i u večernjim satima na planinama je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu 13, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 18 stepeni.

U subotu u većem dijelu Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje, prije podne, oblačno sa slabom kišom povremeno. Poslije podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza je loša.

Biometeorološka prognoza za 27. novembar. FHMZ

Pogoršanje vremenskih prilika praćeno povećanom naoblakom, padavinama i povremeno jačim udarima juga, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovat će izraženije tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih bolova, razdražljivosti, dekoncentracije. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.