JER MI JE STALO

Za čist Neum: Rješenje za kruti otpad

Projekt podržava i sufinansira Fond za zaštitu okoliša FBiH

Težište razvoja općine Neum nalazi se u njenom turističkom potencijalu kroz korištenje već razvijene obale. Općina Neum

Piše: Avaz.ba

29.11.2019

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH na osnovu provedenog javnog poziva za dodjelu sredstava u vidu finansijske pomoći kao podrška realizaciji programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2019. godinu donio je odluku o pravu korištenja sredstava Općini Neum.

Za projekt “Izrada plana gospodarenja otpadom Općine Neum“ odobreno pravo na korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH na osnovu provedenog javnog poziva za dodjelu sredstava u vidu finansijske pomoći kao podrška realizaciji programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2019. godinu u iznosu od 30.000 KM.

Fond za zaštitu okoliša FBiH. FZOFBiH

Aplikaciju za prijavu projekta za Općinu Neum izradila je Razvojna agencija „Nera“ d.o.o. Neum. 

Realizacija projekta, odnosno izrada plana provest će se u toku iduće godine, a za provedbu projektu nadležna je općinska Služba za stambeno komunalne poslove, izgradnju i razvoj.

Preduzeće MARECO d.o.o. Neum za projekt „Međudržavni odvodni sustav Komarna-Neum-Mljetski kanal – obalni kolektor fekalnih voda u Neumu – Nastavak izgradnje kanalizacijskog kolektora fekalnih otpadnih voda na priobalnom području  općine Neum – dionica granica Republika Hrvatska – priključno okno T 66, i kolektor Zagrebačka ulica“ ostvarilo je pravo na korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH u iznosu 200.000 KM.

Težište razvoja općine Neum nalazi se u njenom turističkom potencijalu kroz korištenje već razvijene obale. Stoga je neophodno, posebno u ljetnim mjesecima, voditi računa o odlaganju otpada.

JER MI JE STALO

Probudimo svijest o zaštiti okoliša

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.