POSJETE

Komšić, Džaferović i Dodik s Pahorom u Ljubljani

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom

Članovi Predsjedništva BiH. Avaz

Piše: S.D.

3.12.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik u srijedu i četvrtak boravit će u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji. 

U čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani sutra će biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova na Kongresnom trgu, a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

U predsjedničkoj palači bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije.

Nakon toga bit će održan i zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije. 

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom. 

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija „Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja“. 

U četvrtak, 5. decembra, na Novoj univerzi bit će održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice o temi „Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine“. 

Posjeta će biti okončana sastankom delegacije Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije s predsjednikom Marjanom Šarecom na čelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.