CAZIN Nakon što je uhapšen Admir Hadžipašić

Privremeno zabranjen rad Centra Vita Plus zbog spornih diploma

E. Ma. / Avaz.ba
03.12.2019 22:32

Admir Hadžipašić

Foto: Arhiv

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona Damir Omerdić privremeno je zabranio rad Visokoj međunarodnoj školi Cazin i Centru za obrazovanje odraslih Vita Plus nakon što su pripadnici SIPA-e 13. novembra proveli opsežnu akciju kodnog naziva "Pero", u kojoj je uhapšen bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i nekadašnji generalni sekretar A-sda Admir Hadžipašić.

On je vlasnik Centra za obrazovanje odraslih VITA plus Cazin. 

- Osnivač Visoke međunarodne škole Cazin obavezan je na svoj trošak osigurati nastavak i dovršenje studija studentima za studijske programe koji su odobreni rješenjem broj: 10-38-12507-16/17 od 30. 6. 2017. godine, pod pretpostavkom da je nastavni proces tako u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, te namiriti eventualno prouzrokovanu štetu - navodi se u rješenju Ministarstva.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport USK je također donijelo rješenje da se na period od tri godine, ili do donošenja pravosnažnih sudskih odluka, zabrani izvođenje programa u spornom Centru za obrazovanje odraslih VITA PLUS u Cazinu.

Centar za obrazovanje odraslih Vita Plus će biti također obavezan za eventualno prouzrokovanu štetu i obaveze ustanove.

  • Rješenje Ministarstva
    Rješenje Ministarstva Foto: (Avaz)

Komentari

NA VRH