REAKCIJE

DF: Osuđujemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima

Reakcija DF-a na jutrošnja dešavanja. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

9.12.2019

Povodom jutrošnjih dešavanja na deponiji Uborak, osuđujuemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima koji samo traže da se institucionalno riješi ovaj problem gdje su direktno ugroženi životi građana Mostara, saopćeno je iz DF-a.

Da su gradske vlasti ispoštovale dogovor od prije šest mjeseci koji je postignut s mještanima, kada su se obavezali da će formirati stručnu radnu grupu te pokušati naći rješenje za deponiju Uborak, izbjegli bi njenu ponovnu blokadu, kao i nemile scene upotrebe sile pripadnika MUP-a HNK nad demonstrantima, navodi se.

Podsjećamo da je okolišna dozvola za deponiju Uborak istekla 4. decembra 2019. godine i da je samim tim ova deponija i njen rad trenutno nelegalan te je upitna i legalnost jutrošnje akcije pripadnika MUP-a HNK. Gradski odbor Demokratske fronte Mostar daje punu podršku mještanima  te insistiramo da odgovorni na svim razinama vlasti iznađu adekvatno rješenje koje će trajno riješiti ovaj veliki problem građana Mostara - saopćeno je iz ove stranke.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.