BANJA LUKA

Stanić: RS bi profunkcionirala kada bi velike ribe završile u zatvoru

Miladin Stanić. Fena

Fena

9.12.2019

Opozicija u Republici Srpskoj danas je ošto kritizirala predlaganje budžeta tog bh. entiteta za 2020. godinu po hitnom postupku. 

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da budžet nije koncipiran za građane, već za ostanak stranaka vladajuće većine na vlasti. 

- Budžet koji predlažu nije primjeren vremenu u kojem se nalazi RS - ustvrdio je Stanić novinarima u Banjoj Luci. 

Smatra da bi RS “profunkcionirala kada bi se velike ribe smjestile u zatvor, a građani prodisali”.

- Javni sektor, za koji se u narednoj godini izdvaja oko 100 miliona KM, prije povećanja plaća trebalo je da pretrpi ozbiljnu reorganizaciju u smislu broja zaposlenih – istakao je Stanić. 

Ukazuje da je Vlada planirala kupovinu aviona i helikoptera u iznosu od 70 miliona, dok se za poticaje u poljoprivredi planirana četiri miliona više nego ove godine. 

- Ako međunarodne institucije zatvore RS dotok sredstava, ona je u potpunom bankrotu. Zbog svega ovog imamo svakodnevni odlazak građana i poteškoće u privredi zbog nedostatka građana. Oni nemaju rješenje za stanje u kojem se nalazi RS i bolje im da što prije odu, ako ne voljom, onda štapom - tvrdi Stanić. 

Posebna sjednica Narodne skupštine RS, na kojoj će po hitnom postupku biti razmatrani prijedlozi budžeta i mjera ekonomske politike za narednu godinu, bit će održana 16. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.