TUŽILAŠTVO BIH

Tadić sa zvaničnicima projekta EU4JUSTICE

Na sastanku se, također, razgovaralo i o aktivnostima u oblasti međunarodne pravne pomoći

Piše: Avaz.ba

12.12.2019

Sa sastanka u Tužilaštvu BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, koja je član Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE „Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH“, sastala se sa zvaničnicima projekta EU4JUSTICE Izabel Arnal (Isabelle) i Rejnoudom fon Rimbekom (Renaud Van Ruymbeke), koji u Bosni i Hercegovini implementiraju provedbeni projekt ministarstva pravde Francuske zadužen za međunarodnu pravosudnu saradnju - GIP "Justice Cooperation Internationale" (JCI), uz finansijsku podršku Evropske unije.

Sa zvaničnicima projekta EU4JUSTICE susreli su se i tužioci te stručno osoblje Odjela za organizirani kriminal.

Razgovaralo se i o aktivnostima Tužilaštva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije, kao i rezultatima učešća Tužilaštva u međunarodnim operacijama, u okviru saradnje s partnerskim institucijama u inozemstvu, kao i saradnji u okviru asocijacije EUROJUST i drugih nadležnih institucija.   

Na sastanku je, također, razgovarano i o aktivnostima u oblasti međunarodne pravne pomoći u okviru predmeta s međunarodnim elementima koji se rade zajedničkim istražnim aktivnostima, povezanim s istragama za pranje novca i finansijskim istragama.

Tužilaštvo BiH iskazuje zahvalnost za pomoć i podršku predstavnicima projekta EU4JUSTICE, saopćeno je iz ove institucije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.