SAOPĆENJE Oglasio se Kantonalni odbor stranke

SDA: Konaković već godinama laže koga stigne

Narod nije naivan i vrlo dobro vidi ko je i šta je Elmedin Konaković – da mnogo priča, uglavnom laže i ništa ne radi, kažu u KO SDA

Avaz.ba
14.12.2019 13:51

SDA: Presuda je potvrda Konakovićeve klevetničke ličnosti

Foto: Avaz

Presuda Općinskog suda Elmedinu Konakoviću za klevetu, u sporu koji je protiv njega pokrenula predsjednica Općinske izborne komisije, predstavlja još jednu potvrdu njegove klevetničke ličnosti, saopćio je Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije.

- Elmedin Konaković već godinama laže koga stigne. Godinama je lagao ljude u SDA, godinama laže građane, svoje političke partnere, a na kraju je počeo lagati i samoga sebe. Dokaz tome je njegova uvjerenost da lažima i klevetama nanosi štetu SDA. On nije svjestan da, želeći silno da našteti nama, samo nanosi štetu sebi samome. Narod nije naivan i vrlo dobro vidi ko je i šta je Elmedin Konaković – da mnogo priča, uglavnom laže i ništa ne radi - navodi se u saopćenju.

Svojim sistemskim klevetničkim djelovanjem, navodi se dalje u saopćenju, Konaković u proteklih nekoliko godina nije nanio ni najmanju štetu SDA, već samo korist.

- Stranka demokratske akcije je, nakon njegovog izlaska iz stranke, povećala svoj broj glasova u Kantonu Sarajevo sa 52.000 na 54.000. Neka mu to, uz jučerašnji dan, bude pouka, ako je u stanju da od vlastitih laži više išta vidi. Što se tiče njegove opaske o petku 13. i vjeri i običajima Bošnjaka, Konakoviću je bolje da ne pokreće raspravu na tom polju. Kada govorimo o vjeri, tradiciji i običajima Bošnjaka, ostat će u historiji sramote zapisano da je Elmedin Konaković prvi vlastodržac u višestoljetnoj historiji Sarajeva koji je organizirao homoseksualnu Paradu. Njegova vlada je to istaknula kao svoj najveći rezultat, čime je sve rekla o sebi - navodi se u saopćenju.

Komentari

NA VRH