REAKCIJE

SDA o povratku Katice u VSTV: Jedina svrha je Konakovićeva korist

Imaju "svog čovjeka" koji će stalno rovariti po Sarajevu, sijati smutnju i potkopavati napore čiji je cilj jačanje državne politike, saopćili iz SDA

Avaz.ba

7.5.2020

Konaković i Katica. Arhiv

Povratak bivšeg ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice na poziciju šefa kabineta predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije pokazuje suštinu djelovanja političke stranke "Narod i pravda", saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).

- Milan Tegeltija je simbol korumpiranog i politički kontroliranog zvaničnika, koji nikada nije propustio priliku da se pridruži antidržavnim politikama u napadima na državu Bosnu i Hercegovinu. Svježi primjer takvog djelovanja jeste Tegeltijino stavljanje na raspolaganje Miloradu Dodiku, nakon donošenja presude Ustavnog suda o knjiženju poljoprivrednog zemljišta, kada je u kriznom trenutku lojalnost iskazao entitetu RS, a ne državi - navode iz KO SDA.


SDA: Konaković je ucijenjen. Arhiv

Dodaju da je čovjek od povjerenja "tog i takvog Tegeltije upravo je Admir Katica, za vrijeme čijeg je mandata na čelu MUP-a KS došlo do radikalnog narušavanja sigurnosne situacije, te je jasno da je njegova jedina svrha Konakovićeva koruptivna veza sa vrhom VSTV-a".

- Šta je Konakovićeva korist od toga jasno je iz njegovih nastupa u kojima se hvali kako Tužilaštvo ni ne pomišlja da proceusira njegove dokumentovane koruptivne radnje. Istovremeno, vrlo je jasno da Tegeltiji i njegovim političkim nalogodavcima koristi da imaju nekog ucijenjenog poput Konakovića. Imaju "svog čovjeka" koji će stalno rovariti po Sarajevu, sijati smutnju i potkopavati napore čiji je cilj jačanje državne politike - saopćili su iz KO SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.