SAOPĆENJE

KO SDA: Trojka mijenja Statut Zavoda zdravstvenog osiguranja u cilju nastavka stranačkog zapošljavanja

Pozivamo tzv. Trojku da se osim namještanju procedura za zapošljavanje svoje stranačke mašinerije posvete i sigurnosti, zakonodavstvu i zdravstvu, poručeno je u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo

KO SDA: Potpuni kolaps vitalnih pozicija u KS. Arhiv

E. Ć.

22.2.2022

Iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) su se oglasili saopćenjem u kojem su komentarisali, kako su anveli, potpuni slom sistema Kantona Sarajevo. 

- Uprkos potpunom slomu sistema Kantona Sarajevo, što je kulminiralo nefunkcionisanjem komunalne privrede, saobraćajnim kolapsom i općom nesigurnošću aktuelna skupštinska većina se u Sarajevu, predvođena Elmedinom Konakovićem, za potrebe stranačkog uhljebljavanja svojih članova bavi izmjenom pravilnika, statuta i zakona.

Tako današnji skupštinski Prijedlog o izmjenama i dopunama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS predviđa promjenu uslova za izbor direktora. Uz dosadašnje opće uslove i završen medicinski, ekonomski ili pravni fakultet, skupštinska većina pokušat će uvrstiti i kandidate iz oblasti društvene naučne grupacije - navode iz KO SDA Sarajevo, te dodaju:


- To je put da se na čelo Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo zaposli još jedan nesposobni Konakovićev kolega i stranački kadar koji je na isti način kao i on završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. Podsjećamo da su svi poraženi kandidati tzv. Trojke za načelnike u Sarajevu nakon izbora zaposleni na ministarske pozicije ili u javna preduzeća.

- Pozivamo tzv. Trojku da se osim namještanju procedura za zapošljavanje svoje stranačke mašinerije posvete i sigurnosti, zakonodavstvu i zdravstvu. Potpuni kolaps vitalnih funkcija Kantona Sarajevo uzrokovan njihovim neradom, nebrigom i neznanjem imat će katastrofalne dugoročne posljedice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.