SAOPĆENJE

KO SDA: Edin Forto ne može biti premijer, ulična ubistva i bombaški obračuni čine Sarajevo potpuno nesigurnim

Zastrašujuće je da građani KS imaju premijera koji djeluje potpuno nezainteresovan za katastrofalnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu u kojem su oružani obračuni, egzekucije, ulična ubistva i bombaški napadi postali svakodnevnica, naveli su iz KO SDA

Edin Forto i Admir Katica. Avaz

E. Ć.

16.2.2022

Iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) reagovali su na posljednju izjavu Edina Forte, koji je na pres-konferenciji rekao da nije spreman i da ne može odgovoriti na pitanje novinara o sigurnosti u Kantonu Sarajevo. 

- Izjava Edina Forte na press konferenciji da nije spreman i da zato ne može da odgovori na pitanje novinara o sigurnosti u Kantonu Sarajevo je primjer njegove nedoraslosti funkciji koju obnaša, ali i opšte nesposobnosti ove vlade i štetnosti politike koju u Sarajevu provodi tzv. Trojka i njen vlasnik Elmedin Konaković - naveli su iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA).


Nezainteresovani premijer

 Zastrašujuće je da građani Kantona Sarajevo imaju premijera koji djeluje potpuno nezainteresovan za katastrofalnu sigurnosnu situaciju u Sarajevu u kojem su oružani obračuni, egzekucije, ulična ubistva i bombaški napadi postali svakodnevnica. 

Nakon nedavna dva teška ubistva, kao i saobraćajne nesreće - teškog krivičnog djela koje je izvršio presuđeni kriminalac, u proteklih sedam dana u Sarajevu su bačene četiri bombe a sinoć se na Dobrinji desio i pokušaj otmice.

Napominjemo da je Edin Forto postao premijer u ime tzv. Trojke zahvaljujući “preletačima” tj. kupovinom ruku zastupnika iz drugih stranaka poput Aljoše Čampare.

Ako nisu sposobni neka odstupe

- Ne iznenađuje što je takav projekat potpuno neuspješan jer im skupštinsku većinu drže plaćene ruke koje su sve vrijeme mandata morali dodatno hraniti i umjesto na rad i projekte vrijeme su trošili na čuvanje kupljene labave skupštinske većine.

Stoga, ponovo pozivamo Edina Fortu, NIP-ovog ministra Admira Katicu - Tegeltijinu desnu ruku, kao i tri godine neocijenjenog komesara policije KS Nusreta Selimovića da obezbijede sigurnost građanima Sarajeva. 

Neka prekinu obračune kriminalnih narko grupa u Kantonu Sarajevo i neka spriječe divljanje kriminalaca na ulicama koji ugrožavaju živote naše djece i živote svih građana Sarajeva. Ako bar toliko nisu sposobni uraditi onda neka odstupe, neka se riješe tereta koji nisu u stanju nositi i prepuste svoja mjesta onima koji su spremni preuzeti odgovornost i Sarajevo učiniti sigurnim gradom za život - saopćeno je u reakciji Kantonalnog odbora SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.