AKTUELNO

DF KS se oglasio: Podržavamo odluku Željka Komšića i gledamo malo šire od "Republike Sarajevo"

Demokratska fronta. Ilustracija

Avaz.ba

17.12.2019

Kantonalni odbor Demokratske fronte (DF) Sarajevo poručio je da će podržati odluku predsjednika te stranke Željka Komšića da koaliraju sa SBB-om i SDA i formiraju novu većinu i Vladu u Kantonu Sarajevo.

- Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju s probosanskim strankama i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlantskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava - navode iz te stranke.

Istakli su da su spremni žrtvovati i partiju i lične interese radi višeg cilja.

- Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i ''Republike Sarajevo'', jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marindvora - naglašavaju.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredijeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.

- Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručan i sposoban kadar, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona i definiranih procedura, imat će našu podršku. U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu vladu - zaključuju iz DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.