BOSANSKA GRADIŠKA

Tea Kovačević i s Floride se vratila s peharom

Tenis je već sada moj život, kaže Tea

Prijem kod gradonačelnika Adžića. Avaz

Piše: B. Grgić

19.12.2019

Gradska uprava Bosanske Gradiške finansijski će podržati porodicu Tee Kovačević, koja se upravo vratila s Floride s velikim pobjedničkim  peharom  'Little MO'.  Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da je ulaganje u razvojni put teniserke Tee Kovačević i drugih mladih talenata obaveza, jer su oni najbolji ambasadori grada i države.

Tea je ove godine odigrala  41 turnir, a u karijeri je već osvojila 50 pehara. Posljednji joj je i najvredniji, jer je bila najbolja u rangu 2.000 najtalentiranijh djevojčica.

- Tenis je već sada moj život. Treniram svakodnevno  dva puta i nemam vremena za dječije igre. I u školi postižem odlične rezultate  - rekla je Tea.

Njen otac i trener Marko Kovačević kaže da se tokom turnira u Americi stalno borio s mislima je li dobro koncipirao i odradio Tein trenažni ciklus.

- Dobiti pet mečeva bez izgubljenog seta i sa 6:0 u svih 10 setova nije mala stvar. U pojedinim trenucima mi je bilo žao njenih protivnica, znajući da su i one uložile maksimum da dođu do karte za Majami - rekao je Kovačević.


Tea s ocem: U karijeri osvojila 50 pehara. Avaz

Ček od 2.000 KM

Tea će na zaslušeni odmor tek nakon turnira u Zagrebu, koji se igra narednog vikenda. Marko Kovačević je istakao da će trenirati kćerku sve do njene 13. godine, kada će je morati uputiti na neku od poznatih  akademija.

Adžić je poklonio maloj šampionki mobilni telefon i ček od  2.000 KM, uz buket cvijeća i nadu da uskoro postane svjetski broj jedan u ženskoj konkurenciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.