SARAJEVO

Delegacija tužilaca iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije posjetila Tužilaštvo BiH

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić upoznala je goste s kapacitetima ove institucije i Posebnog odjela za ratne zločine

Posjeta zvaničnika Tužilaštvu BiH. Tužilaštvo BiH

Fena

19.12.2019

Predstavnici delegacija tužilaca iz regiona, koji učestvuju na konferenciji u Sarajevu, posjetili su danas Tužilaštvo BiH.

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić upoznala je goste s kapacitetima ove institucije i Posebnog odjela za ratne zločine, kao i s rezultatima rada tog odjela.

Posjeta zvaničnika Tužilaštvu BiH dio je aktivnosti u okviru Regionalnog sastanka tužilaca, na kojem su učestvovali i zvaničnici tužilaštava MRMKS, koji je od 17. do 19. decembra održan u Sarajevu, u okviru regionalnog projekta o ratnim zločinima koji Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) provodi u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, uz podršku vlada Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Italije.

Drugog dana regionalne konferencije, predstavnici tužilačkih delegacija iz regiona razgovarali su o daljnjim koracima u budućnosti, o unapređenju prijenosa postupaka i saradnji u istragama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.