SAOPĆENJE

DF: Gospodo, vi koji ste iz trećeg safa SDP-a preletjeli u prvi - lažete...

Demokratska fronta. Ilustracija

Avaz.ba

19.12.2019

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo oglasio se novim saopćenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

- Priča koju pričate sve vrijeme, lažući prvo sebe pa i građane, svodi vam se na nabrajanje imaginarnih uspjeha, aktivnosti koje je svaka vlada radila, a vi jahali na dobrom marketingu Naše stranke.

I to je sve što je u ovoj vladi bilo odlično - PR koji je dao privid da je ovo nešto novo i dobro.

Nemojte vi, gospodo, pričati nam o poštenju, mada, kad bolje razmislimo, poslovično vam dolikuje.

Nemojte o "anketama po ulicama", dobro nam je poznato kako to radite, a i poznati su nam i vaši portali, kojima blatite svakoga ko vam nije po volji, plaćajući sponzorisane oglase po Facebooku.

Tako ste ih i uoči posljednjih izbora pravili pa su one dale rezultate koje je plasirala vaša glasnogovornica-analitičarka Ivana Marić da će za Predsjedništvo pobijediti Ivanić, Čović i Bećirović. Relevantno, uz grešku 99-100 posto.

Nemojte o protivljenju korupciji i lopovluku, ne budite licemjeri. Imali ste historijsku šansu da uradite nešto za ovu državu, ali je prokockaste i uništiste socijaldemokratiju. Vi, isti vi koji ste iz trećeg safa u SDP-u preletjeli u prvi i ne biste sada iz njega nigdje, dobro znate imovinu ondašnjeg prvog safa partije vam, bivših vam mentora, koju oni stekoše u tom mandatu, ali šutite, jer se nadate istom scenariju.

Molimo vas, ne pokušavajte svoj bijes što se vraćate u anonimnost kojoj pripadate, pravdati preko naših leđa, izmišljajući svoje uspjehe i naše neuspjehe.

Hoćemo li o vašim kadrovima? Odakle su? Čiji su zemljaci?

Kad smo kod kadrova...

Na kraju, što je i najbitnije - nemojte nam, molimo vas, pričati o obrazu. Ostat ćete u historiju upisani kao jedina partija koja je za direktora imenovala pravosnažno osuđenog ratnog zločinca. I, što je najgore, još ga niste sklonili.

Neka vas... - navodi se u saopćenju KO DF Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.