PREDSJEDNIŠTVO BIH

Mladi iz SDS-a sa 40.171 potpisom građana traže objavu Programa reformi BiH

Poručili da donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa u budućnosti

Mladi SDS-a. Fena

Fena

20.12.2019

Mladi iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su na protokol Predsjedništva BiH predali potpise građana Republike Srpske, sakupljene tokom inicijative „Imam pravo da znam!“, sa zahtjevom za hitnim objavljivanjem dokumenta Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH.

Traže i sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine RS, koja treba da prije slanja dokumenta u sjedište NATO-a u Briselu da svoj stav o navedenom dokumentu.

- Skupili smo 40.171 potpis građana RS sa jasnim zahtjevom da se objelodani Program reformi BiH, koji je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik - potvrdio je novinarima predsjednik Aktiva mladih SDS Darko Berjan uoči predaje kutija sa potpisima.

Mladi SDS-a, koji su pokrenuli inicijativu „Imam pravo da znam!“, pitaju se „da li će njihov novac iz uplaćenih poreza odlaziti na nabavku naoružanja i finansiranje vojske te da li će naši vojnici morati da ratuju u tuđim državama za tuđe interese?“.

- Ovo su sve pitanja koja su od javnog interesa za sve građane Republike Srpske i cijele BiH, jer to tiču naše budućnosti, kao i budućih generacija – istaknuli su mladi iz SDS-a.

Sa više od 40 hiljada potpisa, poručili su Miloradu Dodiku da „donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa u budućnosti“, jer će oni na to uvijek odgovoriti inicijativama poput ove „Imam pravo da znam!“.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.