ZIMSKA ČAROLIJA Dodjelom nagrada i koncertima

Otvorena zimska sezona i "Šankanje": Na Vlašiću opet hiljade gostiju

Trodnevna zimska bajka započela dodjelom priznanja „Avazu“ za doprinos razvoju turizma

D. Pucar / Avaz.ba
20.12.2019 23:04

Dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i najboljim turističkim objektima večeras je zvanično otvorena zimska turistička sezona na planini Vlašić.

Trodnevna zimska bajka na ovoj bh. ljepotici započela je dodjelom priznanja „Avazu“ za doprinos razvoju turizma. Najbolja turistička destinacija u Srednjobosanskom kantonu je Jajce, najbolji hotel je „Blanca“ Vlašić, priznanje za najbolji planinski hotel otišlo je „Pahuljici“ na Vlašiću, gradski je kiseljački „Bank“…

Najbolja destinacija ljetnog turizma je opet Jajce i najveća kulturna atrakcija godine je tvrđava „Stari grad“ Travnik, dok je najveća prirodna atrakcija vodopad u Jajcu.

Zimska fešta nastavljena je otvaranjem najboljeg zimskog festivala u BiH, „Šankanja“, koncertom Rialde u „Solazur“ areni.

I ove godine ova zimska fešta okupila je značajan broj turista, pa su svi ugostiteljski, ali i smještajni kapaciteti bili popunjeni, usprkos činjenici da je ovogodišnja manifestacija otvorena bez bijelog pokrivača.

Na istom mjestu dlanove mase okupljenih turista i domaćih zagrijao je Saša Kovačević, koji je napravio nezaboravnu atmosferu, kakva je bila i na after partiju.

Organizatori, agencija „Solazur & Bueanvista“, i ove godine su napravili pravi zimski spektakl, a sve posjetioce Vlašića danas očekuju besplatna planinska tura u jutarnjim satima, potom predstava za djecu u hotelu „Blanca“ gdje dolazi i Djed Mraz koji će djeci dijeliti paketiće. Slijede igre bez granica na platou Babanovca, a „Šankanje“ se nastavlja koncertom Amela Ćurića u 20 sati.

Koncert večeri je od 23 sata, gdje će publiku zabavljati Aleksandra Prijović.

Iz Turističke zajednice SBK kažu kako u ova tri dana očekuju 10-tak hiljada noćenja, a sudeći po prvoj večeri, takve brojke neće biti teško nadmašiti. 

Komentari

NA VRH