BANJA LUKA

Lukač poručio Stanivukoviću: Vidimo se na sudu

Ministar optužio poslanika PDP-a za provokacije prije incidenta u NSRS

Dragan Lukač. Fena

Fena

26.12.2019

Vidimo se na sudu, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) Dragan Lukač povodom krivične prijave koju je protiv njega podnio Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini, zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

Optužio je Stanivukovića za provokacije prije incidenta u parlamentu RS 23. decembra.

Stanivuković je, kaže, cijeli dan pokušavao da isprovocira neke situacije, a na kraju je to uspio svojim nedoličnim ponašanjem.

Kazao je i kako „brojni svjedoci mogu potvrditi nedolično ponašanje Stanivukovića te da su svi imali priliku da vide da poslanik PDP-a nema nikakve povrede“.

Upozorio je da će svi, koji eventualno pokušaju izazvati incidente na večerašnjim odvojenim okupljanjima opozicije i veterana, u banjalučkom parku, biti sankcionirani.

- Za održavanje mitinga Policijskoj upravi Banja Luka predalo je više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata koji će se večeras okupiti. Neće biti dozvoljeno bilo kome da šeta i da izaziva incident. Svi imaju pravo u skladu sa zakonom da zatraže održavanje skupa. Odobren je i jedan drugi skup. Sve mora proteći mirno i dostojanstveno – ustvrdio je Lukač.


Detalj sa sjednice NSRS. Screenshot

Policijskoj upravi Banja Luka za večeras u 18 sati podnesena su dva zahtjeva za održavanje javnih skupova u Parku Mladena Stojanovića.

Jedan zahtjev uputili su poslanici Narodne skupštine Republike Srpske Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ''Čast otadžbine'' Beograd.

Lukač je danas u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Zalužanima prisustvovao uručenju uvjerenja prvoj grupi, od 40 polaznika, obuke za policijske službenike Jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije su izveli pokaznu vježbu kojom su prezentirali naučena taktička i tehnička rješenja za uspješno savladavanje, kako je rečeno, složenih sigurnosnih situacija.

Lukač kaže da će oni biti prvi koji će reagirati ukoliko dođe do terorističkih napada u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.