USPJESI

Sarić: Snimanje sam počeo u Italiji, a završio u Puračiću

Među 62 učesnika Sariću je pripao Gran pri za film „Dva smo svijeta različita“, koji govori o različitosti života u BiH i dijaspori

Sarić: Bavi se i fotografijom. Avaz

Piše: S. I.

2.1.2020

Aldin Sarić (18) iz Banovića osvojio je nagradu za najbolji film na 21. festivalu filma djece i omladine „Zenica 2019“.Među 62 učesnika Sa riću je pripao Gran pri za film „Dva smo svijeta različita“, koji govori o različitosti života u BiH i dijaspori.

- Film je nastao tokom mog putovanja u Italiju. Oduševljen ambijentom, došao sam na ideju da snimim film o različitosti dva svijeta, našeg skromnog bosanskog i glamurozne dijaspore. Snimanje sam počeo u Italiji, ali na kraju sam, sasvim slučajno, završio u Puračiću - kazao je Aldin.

Film je prikazan i na Sarajevo Film Festivalu, gdje je u kategoriji „Teen actin“ bio nominiran za glavnu nagradu. Na državnom festivalu u Bužimu, u kategoriji umjetnička fotografija, Aldin je također osvojio prvu nagradu, a učesnik je i Dubrovačkog film festivala već šest godina. Ima veliku želju da napravi samostalnu izložbu umjetničkih fotografija.

Aldin je učenik trećeg razreda Hemijske škole u Tuzli, a snimanjem i obradom fotografije i videa počeo se baviti još u osnovnoj školi.

Školovanje će nastaviti u Sarajevu na nekoj od visokoškolskih ustanova za multimedije i dizajn. Nagrade su mu poticaj za još bolji rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.