SAOPĆENJE

MUP RS pozvao građane da dođu u Banju Luku i proslave neustavni praznik

Savjetovano da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe

S ranijeg obilježavanja dana RS. Avaz

Avaz.ba

3.1.2020

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) izdalo je saopćenje povodom proslave neustavnog praznika 9. januara, dana Republike Srpske, u kojem su naveli da MUP poduzima pojačane mjere sigurnosti u cilju održavanja povoljnog stanja u predstojećem periodu.

Iz MUP-a RS su pozvali sve građane tog bh. entiteta da dođu u Banju Luku, da dan RS proslave "u miru i dostojanstveno".

Građanima koji budu željeli pratiti svečani defile koji će u četvrtak, 9. januara 2020. godine, biti održan u Banjoj Luci, iz MUP-a RS savjetuju da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe te da svakako uz sebe imaju neki identificirani dokument. 

MUP poduzima pojačane mjere sigurnosti. Avaz

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećaju da je u cilju sigurnosti učesnika, 9. januara na području grada Banje Luke zabranjena upotreba dronova. Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditirali za praćenje svih događaja koji se organiziraju povodom proslave dana RS treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju.

Akreditacije će se moći podići već 8. januara od 7 sati u Sportskoj dvorani “Borik“. Bez akreditacije 9. januara neće se moći ući u Sportsku dvoranu „Borik“. Predstavnici medija su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, saopćeno je iz MUP-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.