REAKCIJE Ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a

Radončić: Ne čeka vojska da se kobila popiša

Vrlo odgovorno smo i efikasno postupili i o detaljima nećemo upoznavati uspavanog Konakovića koji za osam godina vladanja ništa nije uradio u KS

Avaz.ba
07.01.2020 13:21

Konaković i Radončić

Foto: Arhiv

Ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a Fahrudin Radončić putem Instagrama poručio je da u "saopćenju tačkaste i raspadajuće stranke Elmedina Konakovića, bolesni karijerista čak i gnusne napade na Bošnjake pokušava iskoristiti u populističke svrhe". 

- Nismo mi čekali da se nesretni Konaković jutros probudi i drži lekcije ministru sigurnosti o operativnim nadležnostima koje Ministarstvo sigurnosti BiH inače nema. Već tokom jučerašnjeg trajanja uznemiravanja povratnika, član Predsjednišva BiH Šefik Džaferović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić i ja stupili smo u kontakt s odgovornim ljudima MUP-a Republike Srpske i tražili da pojačaju policijsku zaštitu nad našim ljudima. Vrlo odgovorno smo i efikasno postupili i o detaljima nećemo upoznavati uspavanog Konakovića koji za osam godina vladanja ništa nije uradio u Kantonu Sarajevo. Uostalom, ima stara izreka – “ne čeka vojska da se kobila popiša”. I mi nismo čekali Konakovića da odgovorno i u granicama naših zakonskih mogućnosti reagiramo - napisao je Radončić.

NA VRH