SAZNAJEMO

Konakovićev Bajramović državi dužan milion maraka poreza

Bajramoviću se i po optužnici Tužilaštva USK na teret stavlja više krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja

Konaković i Bajramović: Lažni moralisti. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

8.1.2020

Nakon što je Kantonalni sud u Bihaću prije nekoliko dana potvrdio sve tačke optužnice Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) protiv Halila Bajramovića, predsjednika Kantonalnog odbora Naroda i pravde USK, odnosno čovjeka od povjerenja Elmedina Konakovića za Krajinu, polako izlaze na vidjelo njegove nove nepravilnosti.

Bajramoviću se po optužnici na teret stavlja više krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

On je, inače, vlasnik hotela "Sedra" i farme "Medeno polje", ali i mnogih drugih kompanija, poput firme „Dubrava“, zbog čijih je mahinacija u poslovanju i optužen.


Dug firme "Dubrava". Avaz

No, Bajramović je vlasnik i firmi, „Rad“,  „Rad putevi“, Džehveruša, ali i evidentan porezni dužnik.

Međutim, dok njegov stranački šef i lažni moralista danima drži predavanja političkim oponetnima, Bajramović je državi za porez dužan skoro milion maraka.


Dug firme "Rad putevi". Avaz

Pokazali su to i zvanični podaci Porezne uprave Federacije. Bajramovićeva firma „Dubrava“, koja je završila u stečaju, dužna je državi za porez tačno 907.661,47 KM.

Ovaj dug evidentiran je do 30. septembra prošle godine, kada je i Porezna uprava objavila posljednji spisak svih dužnika s iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada više od 50.000 maraka.

Osim firme „Dubrave“, i kompanija „Rad putevi“, koja je u vlasništvu Bajramovića, dužna je za porez i doprinose državi 79.326,48 maraka.

To znači da je Bajramović državi za porez, samo u dvije firme čiji je vlasnik, dužan 986.987 maraka.

Osim toga, kompanija "Rad putevi" dužna je i za PDV više od 50.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.