CAZIN

Zahvaljujući dobrim ljudima, počela gradnja kuće tročlanoj porodici Nuhanović

Ova porodica živi veoma teško, bez osnovnih uvjeta, istaknuo je Zuhdija Smlatić

Mještani su zajedničkom akcijom započeli radove. Avaz

Piše: S. J. / Avaz.ba

14.1.2020

U cazinskom naselju Skokovi, u zaseoku Visibaba, pokrenuta je akcija za izgradnju kuće tročlanoj porodici Selime Nuhanović, koja nema nikakvih primanja.

Ova starica, sa svojim sinom i snahom, živi u maloj, neuvjetnoj i dotrajaloj kućici, u kojoj nema ni minimalne uvjete za život. 

Jedina zarada im je dnevnica, koju ponekad zaradi Selimin sin, ali to je nedovoljno da pokriju osnovne životne troškove.


Selima Nuhanović: Hvala svima. Avaz

Mještani ovog zaseoka odlučili su pokrenuti akciju kako bi im pored stare kuće sagradili novu, od 56 metara kvadratnih. Akcija je naišla na dobar odziv i krenulo se u realizaciju planiranog. Temeljna ploča je izlivena, a ovih dan kreću i zidarski radovi.

- Za građevinski materijal bit će potrebno oko 35.000 KM, a kuća bi, po sadašnjim procjenama, trebala biti useljiva do kraja maja. Ova akcija naišla je na dobar odziv ljudi, privatnih poduzetnika, pravnih lica i humanitarnih organizacija, koji su svoj doprinos dali u novcu i materijalu neophodnom za gradnju. Jedan dio novca izdvojila je i Gradska uprava, odnosno gradonačelnik Cazina. Ova porodica živi veoma teško, bez osnovnih uvejta - istaknuo je Zuhdija Smlatić, predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju spomenute kuće.

Uz novac i materijal, pomoć stiže i u radnoj snazi, zahvaljujući velikom broju komšija, koji su ponudili svoje usluge u zanatskim radovima. Ovom akcijom građani Cazina, brojni donatori i Gradska uprava još jednom pokazuju solidarnost kada je u pitanju pružanje pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.