SARAJEVO

Miletić nije zadovoljan članovima komisija

Nije želio otkriti o kojih pet delegata govori, navodeći da je njima jasno ko su

Miletić: Smatram da bih ja u dvije komisije mogao dati doprinos. S. Saletović

Piše: S. D. / Avaz.ba

15.1.2020

Delegat u Klubu hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i bivši direktor FUP-a Zlatko Miletić na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH, na kojoj su imenovani članovi zajedničkih komisija oba doma PSBiH iz tog zakonodavnog tijela, izrazio je nezadovoljstvo izborom pojedinih delegata u određene komisije. Konstatirao je i kako je on mogao dati veći doprinos da je imenovan u neke od komisija gdje je izostavljen.

- Smatram da bih ja u dvije komisije mogao dati doprinos u radu. Rekao sam da se, vjerovatno, radi o čistoj diskreditaciji i to je sve u suprotnosti sa Poslovnikom o radu Doma naroda PSBiH, po kojem mi trebamo raditi, i Kodeksom. Imajući u vidu činjenicu da sam ja pet od 15 delegata u Domu naroda PSBiH kriminalistički obrađivao, možda im to predstavlja problem. To sam ih pitao. Ako je to problem, neka izađu i to javno kažu - kazao je Miletić.

U izjavi novinarima nije želio otkriti o kojih pet delegata govori, navodeći da je njima jasno ko su i da postoji pojedinac kojeg je istraživao deceniju, a koji ima više od 20 krivičnih prijava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.