GORAŽDE

Nastava u drugom polugodištu u BPK počinje 22. januara

Učenici će imati i sedmicu proljetnog raspusta u aprilu

Sve spremno za početak drugog polugodišta. Ilustracija

Fena

20.1.2020

Nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde počinje u srijedu, 22. januara, potvrdio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Arman Bešlija.

Odgojno-obrazovne ustanove su obavile neophodne pripreme za nastavak školske godine.

- Nema problema ni s energentima, tako da je sve spremno za početak drugog polugodišta školske 2019./2020. godine koje će trajati do 9. juna, kada počinje ljetni raspust, odnosno za završne razrede do 26. maja - kazao je Bešlija.

Podsjetio je da će u međuvremenu učenici imati i sedmicu proljetnog raspusta u aprilu.

- Učenici će ove godine imati proljetni raspust, ali uvažavajući sugestije prosvjetnih radnika, Ministarstvo će od naredne godine kroz izmjene i dopune zakona taj raspust ukinuti, a produžiti zimski raspust, jer se proljetni nije pokazao dobro u praksi - kazao je resorni ministar BPK Goražde.

Dodao je da je s ciljem unapređenja nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama na području BPK Goražde Ministarstvo u toku zimskog raspusta organiziralo edukacije za nastavno osoblje.

Ministar Bešlija je učenicima i nastavnicima poželio uspješan početak nastave u drugom polugodištu, uz želju da zajedničkim trudom ostvare što bolje rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.