SARAJEVO

HKD "Napredak" predstavio 67. godišnjak i kalendar za 2020. godinu

Kroz kalendar nastojimo očuvati svoju kulturnu baštinu, rekao je Landeka

Fena

21.1.2020

Sa predstavljanja: Na kalendaru ove godine tvrđave - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" predstavilo je danas 67. izdanje "Hrvatskog narodnog godišnjaka", koje je jedno od najznačajnijih izdanja ovog društva, te kalendar za 2020. godinu.

Glavni i odgovorni urednik "Napretkovog" godišnjaka Franjo Bratić istaknuo je da je ovogodišnje izdanje većim dijelom  posvećeno 66. godišnjoj sjednici Skupštine "Napretka" te izboru novog predsjednika Nikole Čiče.

- S kormila je, nakon 29 godinan otišao predsjednik ovog društva, profesor Franjo Topić. Topić je označen "Napretkom" i "Napredak" je označen Topićem. Ono što je napravio za ovo društvo je ogromno djelo - naglasio je Bratić.

Poručio je da je HKD "Napredak" velika obitelj, s velikim uspjesima, te da svaku godinu mogu označiti povijesnom.

Dopredsjednik "Napretka" i glavni urednik ovogodišnjeg kalendara Miroslav Landeka kazao je da su ove godine na kalendaru predstavljene tvrđave.

- Nastojimo kroz kalendar očuvati svoju kulturnu baštinu. Činjenica je da se nalazimo u digitalnoj eri, ali želja za kalendarom nije splahnula - rekao je Landeka.

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture "Prepored" Sanjin Kodrić istaknuo je važnost društava kakva su "Napredak", "Preporod" te "Prosvjeta" i "La Benevolencija", jer kako je naveo, zajednički grade kulturni sistem BiH sa pozitivnim refleksijama u cjelini bh. društva.

- Zahvaljujući godišnjaku, moguće je rekonstruirati ono što je povijest HKD "Napredak", ono što su njegovi rezultati i doprinosi - istaknuo je Kodrić.

Na predstavljanju godišnjaka istaknuto je da obiluje brojnim oblastima, među kojima su povijest, književnost te osvrti i prikazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.