TV EMISIJA

U "Odgovorite ljudima" nagovorio se političarima: Konakovića pozvao da dođe u školu

Politička dešavanja u Kantonu Sarajevo sinoć su ponovo bila tema emisije "Odgovorite ljudima" na Federalnoj televiziji

Elmedin Konaković. Screenschot

Avaz.ba

23.1.2020

Politička dešavanja u Kantonu Sarajevo sinoć su bila tema emisije "Odgovorite ljudima" na Federalnoj televiziji. 

U emisiju se javio gledalac, profesor iz Sarajeva Zdenko Kebat. On je Faruku Bešliću, predsjedniku Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja KS, poručio da ne nasjeda na priče da će Skupština KS usvojiti budžet.


Više sindikata koji predstavljaju budžetske korisnike, najavilo je proteste ukoliko njihove plaće budu upitne zbog prepucavanja dva politička bloka u Sarajevu, nove i stare većine u Skupštini.

Kebat je, pored ostalog, kazao:

- Zamolio bih sve političare i vas, voditelja, prije nego što ih dovedete u emisiju, da im kažete šta je etički, moralni kodeks i šta je kultura dijaloga i kultura ponašanja. Zamolio bih gospodina Konakovića da ne spominje malu djecu. Ja radim u prosvjeti, djeca su nam veoma pametna, inteligentna. I ovo stvarno više nema smisla šta radite. Gospodine Bešliću, vi nemojte da čekate 29. januar, vjerujte, nema ništa od toga. I, treće, pod hitno da se promijeni Izborni zakon, ima Ustavni sud... jer ovo što se radi kod nas, nema nikakvog smisla. Ovo je farsa i čisti bezobrazluk. Pa bih zamolio gospodina Konakovića da dođe u školu, dat ću mu ja temu za individualno stručno usavršavanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.