POSJETE

Dodik sutra u Skoplju s Pendarovskim

Nakon razgovora s Pendarovskim, Dodik će prisustvovati Svetosavskoj akademiji, gdje će mu biti uručena Svetosavska povelja

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH. Avaz

Avaz.ba /Srna

26.1.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putuje sutra u dvodnevnu posjetu Skoplju, gdje će se sastati s predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, prenosi agencija Srna. 

Nakon razgovora s Pendarovskim, Dodik će prisustvovati Svetosavskoj akademiji, gdje će mu biti uručena Svetosavska povelja za, kako se navodi, "izuzetan doprinos u afirmiranju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Sjevernoj Makedoniji".



Stevo Pendarovski, predsjednik Sjeverne Makedonije. Arhiv

Odluku o dodjeli ovog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji Svetosavska nedjelja 2020, na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.  

Na Svetosavskoj akademiji predviđeno je obraćanje Dodika, kao i predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Olivera Spasovskog. Drugog dana posjete Skoplju Dodik će obići naselje Kučevište u Skopskoj Crnoj Gori. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.