UPOZORENJA Traže usvajanje budžeta ili odluku o privremenom finansiranju Grada

Zenica: Sindikat državnih službenika i namještenika najavio štrajk

Gradonačelnik Fuad Kasumović dva puta s dnevnog reda povlačio Prijedlog budžeta sa sjednica Gradskog vijeća, koje nije izglasalo odluku o privremenom finansiranju

Piše: Avaz.ba/ Fena

S današnje pres-konferencije Sindikata

Foto: Fena


Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika, Sindikalna organizacija Grada Zenice, najavio je mogućnost organiziranja štrajka upozorenja ako uskoro ne bude usvojen budžet ili odluka o finansiranju Grada Zenice za prva tri mjeseca 2020. godine.   

Gradonačelnik Fuad Kasumović dva puta je s dnevnog reda povlačio Prijedlog budžeta sa sjednica Gradskog vijeća, koje nije izglasalo odluku o privremenom finansiranju. 

- Neusvajanjem odluke o privremenom finansiranju i Prijedloga budžeta došlo je do nemogućnosti funkcioniranja grada kao lokalne samouprave, odnosno nemogućnosti plaćanja svih finansijskih obaveza. Pozivamo ih da u što kraćem vremenu iznađu rješenje za novonastalu situaciju kako bi bile spriječene veće štete - kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik te sindikalne organizacije koja ima 270 članova Nermin Ljubović. 

  • Gradsko vijeće Zenice: Nije izglasana odluka o privremenom finansiranju

    Gradsko vijeće Zenice: Nije izglasana odluka o privremenom finansiranju

    Foto: Arhiv


Članica Sindikata Emilija Pašalić najavila je da će nakon 5. februara, kada je zakonski rok za isplatu plaća, pokrenuti štrajk upozorenja ako ne bude usvojen budžet ili odluka o privremenom finansiranju.

Neusvajanje finansijskih dokumenta uskoro bi, istaknuli su sindikalisti, moglo u potpunosti blokirati Grad i ustanove koje se oslanjaju na finansiranje iz gradskog budžeta.
NA VRH

Komentari