SREBRENICA Skupština općine o situaciji u Prvoj osnovnoj školi

Formirana komisija za rješavanje problema u školi

Nakon burne rasprave i optuživanja jednih drugih, pa čak i na nacionalnoj osnovi, odbornici su jednoglasno usvojili tri zaključka

S. Smajlović / Avaz.ba

Odbornici Skupštine općine (SO) Srebrenica danas su na vanrednoj sjednici razmatrali nastale probleme u ovdašnjoj Prvoj osnovnoj školi. Nakon burne rasprave i optuživanja jednih drugih, pa čak i na nacionalnoj osnovi, odbornici su jednoglasno usvojili tri zaključka.

Prvi se odnosi na to da se nastali problemi u Prvoj OŠ rješavaju na civiliziran i demokratski način, s ciljem bolje budućnosti škole i svih učenika.

U drugom usvojenom zaključku navode se imena komisija koja će sačiniti izvještaj o stanju u školi, a komisiju čine: načelnik općine Mladen Grujičić, predsjednik SO Nedib Smajić i potpredsjednik Dragiša Glišić, odbornici Momčilo Cvjetinović, Suljo Čakanović, direktor Prve OŠ Dragi Jovanović, Nermin Alivuković i predstavnici roditelja bošnjačke i srpske nacionalnosti.

Komisija je zadužena da za narednu sjednicu SO podnese izvještaj o kompletnom stanju i nastalim nemilim incidentima o ovoj srebreničkoj školi.

NA VRH

Podijeli članak na