PANIKA

Plačljivko prijetio ženama, a u Poturka nije smio ni da pogleda!

Nakon bezbroj korupcijskih afera Konakoviću i Bašiću je “vaskrsnula nana”

Konaković prijetio Šahman i Kerli, Poturka izbjegavao. Avaz

Piše: R. I. / Avaz.ba

1.2.2020

U Sarajevu se ovih dana dešava bura u čaši vode, odnosno s političke scene u Sarajevu nestaje kadrovski patrljak SDA, odnosno Narod i pravda.  

Nakon bezbroj korupcijskih afera (pokušaj da se od građana ukrade desetak miliona KM za divlje graditelje, mnogo više za helikopter, Dinino privatiziranje podjele pola miliona KM da korumpira pojedine vjerske službenike narodnim parama, pljačka u kojoj nije htjela učestvovati Konakovićeva ministrica Bogunić), Konakoviću i Bašiću je “vaskrsnula nana”.

Bibija Kerla. Avaz

Parlamentarna većina je zbrisala vlastoljubivog i pohlepnog Konakovića, koji pokazuje lice propalog političara koji je za osam godina vladanja unazadio Kanton, ali i razbio šestorku. Kao i sve kukavice, on je grmio skupštinskim hodnicima. Najviše prijetnji uputio je zastupnicama Bibiji Kerli i Bilseni Šahman.

Velika panika

Očekivano, dok se sramno junačio nad njima, u poslanika Dževada Poturka, višestrukog svjetskog prvaka u K1, koji je glasao isto kao i njih dvije, nije smio ni pogledati.

Naravno, to je izazvalo prezir čak i kod njegovih poslanika, koji su se, kada ih (minijaturni) i lažni mačo šef ne gleda, uljudno izvinjavali i ograđivali od histerije višestrukog gubitnika.

Konaković, također, na društvenim mrežama, putem svojih botova ili interesnih jarana, na svaki način pokušava zaplašiti poslanike koji su ga poslali u ćošak političke učionice. To sve radi najprizemnijim uvredama i prijetnjama.

To je već predmet istražnih radnji, kao i odakle pare za plaćanje pojedinih “papaka”. Unezvijereni kradljivac skupštinskog pečata sve to radi iz straha šta će otkriti redovna godišnja revizorska kontrola poslovanja Skupštine i Vlade, odnosno ministarstava u KS. A izvještaji, kao i za sve institucije BiH, onda po službenoj dužnosti idu tužilaštvima.

Očito, panika je velika.


Budžetski parazit

Jer, čovjek se ponaša kao da je smak svijeta. A u pitanju je samo smak njegove 15-godišnje neuspješne političke i biznis karijere.

Podvala da se, kao takav budžetski parazit, odjednom predstavi kao novo lice nije prošla.

Skrivanje lokalnog igrača iza Komšića, Radončića, pa potom i Nikšića i Kojovića, ili i taldžijsko mešetarenje pod kišobranom šestorke, zaustavljeno je za sva vremena.

I to samo zbog jednog čovjeka - Dine Konakovića!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.