SARAJEVO

Đapo - Sinanolu: UN je uvijek bio jedan od strateških partnera BiH

Što više budete radili, dolazit će više sredstava

Sa sastanka. Vlada FBiH

Avaz.ba

7.2.2020

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je danas u oproštajnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih naroda za Bosnu i Hercegovinu Sezin Sinanolu (Sinanoglu), kojoj je zahvalila na dobroj institucionalnoj saradnji i unapređivanju partnerstva između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih naroda.

Sinanolu je ovom prilikom kazala da, iako je njen mandat istekao, nerado napušta Bosnu i Hercegovinu, kazavši da naša zemlja, uprkos svim problemima, već postiže rezultate.

- Što više budete radili, dolazit će više sredstava - kazala je Sinanolu.


Sa sastanka. Vlada FBiH

Ministrica Đapo istakla je da su Ujedinjeni narodi uvijek bili jedan od strateških partnera Bosne i Hercegovine i podrška u realizaciji bitnih projekata, naročito iz domena zaštite životne sredine i turizma.

- Svjesni smo da našu zemlju tek čekaju velike obaveze i projekti u ovoj oblasti, za koje će nam biti neophodna pomoć UN-a - kazala je Đapo.

Dodala je da očekuje da praksa dobre saradnje i partnerstva bude nastavljena i intenzivirana u interesu građana Bosne i Hercegovine, poželjevši Sinanolu uspjeh u realizaciji budućih poslovnih obaveza i projekata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.