STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj BIHAMK-a

Vozači, oprez: Povećana opasnost od odrona

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka, zbog sanacionih radova, od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava

Avaz.ba
14.02.2020 07:02

Opasnost od odrona

Foto: Arhiv

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još pada, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu u BiH, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Zbog jakog vjetra, skrećemo pažnju na puteve Priluka – Glamoč - Mlinište, Izačić – Bihać -Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac - Drvar. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka, zbog sanacionih radova, od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Nakon 16 sati, na ovoj dionici saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica - Mostar, od 8 do 16 sati saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo -Sarajevo.

  • Vozačima prijete odroni
    Vozačima prijete odroni Foto: Arhiv

Zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo -Trnovo (Krupac) i Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima.

Komentari

NA VRH