SARAJEVO

Komšić s Ivancovom: Odlazak stranih sudija otvorio bi prostor napadima na suverenitet BiH

Potvrđena i važnost obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad nacizmom, ali i fašizmom

Komšić primio Ivancova. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

19.2.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petra Ivancova

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji, pri čemu je predsjedavajući Komšić iznio stavove o važnosti jednakopravnosti svih građana u Bosni i Hercegovini kao ideji kojoj treba težiti u procesu euroatlantskih integracija. 

Predsjedavajući Komšić je ponovio i svoj stav da je i dalje važno učešće stranih sudija u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, iz razloga što bi njihov eventualni odlazak stvorio prostor za političke utjecaje na najviše sudsko tijelo u Bosni i Hercegovini, te bi bio otvoren dodatni prostor za napade na suverenitet države Bosne i Hercegovine


Komšić i Ivancov. Predsjedništvo BiH

Također, predsjedavajući Komšić je istakao važnost ostanka OHR-a u Bosni i Hercegovini sve dok se ne ojačaju demokratski kapaciteti institucija u našoj državi.

Ambasador Ivancov informirao je na kraju predsjedavajućeg Komšića da će ove godine Ruska Federacija obilježiti 75. godišnjicu okončanja Drugog svjetskog rata, odnosno pobjede nad nacizmom.

Potvrđena je važnost obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad nacizmom, ali i fašizmom, pogotovo u današnjem vremenu, kad dolazi do jačanja tih ideologija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.