SARAJEVO

Uber i Ruson kod Gudeljević: Dobri rezultati RYCO centra

Naglašeno je partnerstvo Njemačke i Francuske u podršci radu Regionalnog centra za saradnju mladih

Gudeljević je informirala sagovornike o širokim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova. Ministarstvo civilnih poslova

Avaz.ba / Fena

19.2.2020

Ambasadorica Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uber (Uebber) i ambasador Francuske Gijom Ruson (Guillaume Rousson) zajedno su posjetili Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarali o budućoj saradnji.

Gudeljević je informirala sagovornike o širokim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, a najviše interesiranja iskazano je za moguću saradnju u pitanjima koja se odnose na mlade, kulturu i obrazovanje.


Sa sastanka: U fokusu Ministarstva saradnja s drugim nivoima vlasti. Ministarstvo civilnih poslova

Naglašeno je partnerstvo Njemačke i Francuske u podršci radu Regionalnog centra za saradnju mladih (RYCO), osnovanog po uzoru na Francusko-njemačku kancelariju za mlade radi omladinske saradnje i umrežavanja na zapadnom Balkanu. Konstatirano je da RYCO ima dobre rezultate te da treba nastaviti podršku, s čime se složila i  Gudeljević.


Tema i obrazovanje

Naglasila je da će fokus u njenom radu biti uspostavljanje što bolje komunikacije sa predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH u svim područjima u kojima ulogu koordinatora ima Ministarstvo civilnih poslova. Kao dobar primjer navela je nedavnu sjednicu Konferencije ministara u oblasti zdravstva u BiH, na kojoj se razgovaralo o mjerama sprečavanja širenja koronavirusa.

Pažnja je posvećena i obrazovanju, odnosno mogućnostima da se dobra iskustva drugih država primijene u BiH, kao i unapređenju saradnje u sportu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.