VLADA FBIH

Bolnicama u Sarajevu, Tuzli i Mostaru po 10 miliona maraka

Odobrena je raspodjela Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu dobit će 10 miliona KM. Arhiv

Avaz.ba / Fena

20.2.2020

Federalna vlada usvojila je Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Tekući transfer drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za sanaciju zdravstvenih ustanova u FBiH", utvrđenih u budžetu Federacije BiH za 2020. godinu, u iznosu od 30 miliona KM. 

Odobrena je raspodjela zdravstvenim ustanovama u FBiH čiji je osnivač Federacija BiH, i to Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla po 10.000.000 maraka. 


Vlada FBiH. Arhiv

Svrha programa je osiguravanje kvaliteta zdravstvenih usluga sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, koje se pružaju pacijentima s cijele teritorije Federacije BiH kroz održavanje i poboljšavanje likvidnosti javnih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Federacija BiH.

U okviru ovog programa, sredstvima transfera bit će izmiren dio dospjelih obaveza za nabavku lijekova i drugog potrošnog materijala te servisiranje i obnavljanje neophodne medicinske opreme zbog dotrajalosti. Sredstva će se isplaćivati mjesečno na osnovu zahtjeva korisnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.