ZENICA

Koji su to amandmani koje je Kasumović bacio niz vodu?

Jedan od prijedloga bio da se izdvoji milion maraka "Zenicatransu“

Jasmin Hodžić. Avaz

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

20.2.2020

Nakon trećeg neuspješnog sastanka vijećnika i Fuada Kasumovića, na kojem se trebalo pronaći rješenje za finansijsku deblokadu Zenice, Klub vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Gradskog odbora (GO) Zenica smatra da su predložili šest realnih amandmana, saopćeno je iz ove stranke. 

Jasmin Hodžić, dopredsjedavajući Gradskog vijeća u Zenici i predsjednik Gradskog odbora (GO) Saveza za bolju budućnost BiH Zenica, pojasnio je koji su to amandmani i šta oni znači.


Jasmin Hodžić. Avaz

- "Zenicatrans“ je u dugovima prema Poreznoj upravi. Izdvojili bi milion maraka za poslovanje, kao finansijsku pomoć. Drugim riječima, da se omogući poslovanje do odluke o likvidnosti preduzeća. Drugi amandman odnosio se na investiciono održavanje vrtića. To je dodatnih 850.000 KM izdvajanja za rekonstrukciju vrtića, s akcentom na vrtić "Kanarinac", jer je devastirano. Treći se odnosi na naknadu za svako rođeno dijete, dakle jednokratna pomoć od 300 KM. Četvrti amandman se odnosio na Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama. Gradonačelnik nije planirao ni marku, mi smo pokušali predložiti da se sa 50.000 KM vrši sufinansiranje spomenutog centra. Posljednja dva amandmana odnose se na spomen-obilježje Javorija te na rekonstrukciju puta do Boračke kuće – pojasnio je Hodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.