SARAJEVO

Sastanak ministra Radončića i ambasadora Grčke Dimitrisa Papandreua

Razgovaralo se o borbi protiv terorizma

Avaz.ba

26.2.2020

S današnjeg sastanka. Ministarstvo sigurnosti BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Grčke u BiH Dimitrisa Papandreua, s kojim je razgovarao o ilegalnim migracijama, bilateralnoj saradnji i putu BiH na evropskim integracijama.  

Ambasador Papandreu naveo je da Grčka poduzima sve neophodne mjere kako bi se spriječio novi migranstki val prema Evropskoj uniji, a time i prema BiH, te negira podatke da se u njegovoj zemlji već nalazi oko 100.000 ilegalnih migranata. Također, istakao je da je u vrhu prioriteta i sprečavanje krijumčarenja i dolazak novih migranata u Grčku.

Ministar Radončić istakao je da je to ohrabrujuća informacija te naglasio važnost regionalne saradnje zemalja koje se suočavaju s ovim problemom. Zbog toga je pozitivno ocijenio i najavu skore posjete ministra unutrašnjih poslova Grčke zemljama regiona, u sklopu koje će posjetiti i BiH.

Razgovaralo se o borbi protiv terorizma i ambasador Papandreu istakao je da BiH daje dobar primjer zemljama u regionu, ali i Evropi na koji se način treba rješavati ovaj problem.

Ponovio je da BiH ima punu podršku Grčke na putu ka evropskim integracijama te ponudio tehničku i pravnu pomoć za ubrzanje ovog procesa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.