SAOPĆENJE

Demanti predsjednika KO DF-a Tuzlanskog kantona: N1 plasirao lažnu vijest o prelasku u Narod i pravdu

U ovaj politički projekt gospodina Konakovića – pretenciozno nazvan Narod i pravda, u TK uključila su se dva bivša člana DF-a koja su izbačena iz stranke

Zlatan Begić. Arhiv

Avaz.ba

1.3.2020

Povodom članka objavljenog na portalu vaše medijske kuće, a pod naslovom “Kompletni Općinski odbori DF-a iz Tuzle i Živinica pristupili Narodu i pravdi” od 29. februara 2020. godine, upućujemo demanti na potpuno netačne navode objavljene u ovom članku, saopćeno je iz DF-a.

- U ovaj politički projekt gospodina Konakovića – pretenciozno nazvan Narod i pravda, u Tuzlanskom kantonu uključila su se dva bivša člana DF-a iz Tuzle i Živinica koja su izbačena iz DF-a odlukom Predsjedništva stranke zbog otvorene kolaboracije sa PDA-om gospodina Mirsada Kukića, te nekoliko njihovih pomagača koji su, također, bili pred isključenjem iz DF-a. Odluka o navedenim isključenjima donesena je upravo po zahtjevima mnogobrojnih članova i aktivista DF-a iz Tuzle i Živinica koji su prepoznali destruktivno djelovanje ovih lica.


Elmedin Konaković. Avaz

Organizacije DF-a u Tuzli i Živinicama nikada nisu bile jače, što će se vrlo brzo pokazati, pogotovo nakon izbacivanja iz članstva navedenih osoba, osnažene novim snagama i uglednim građanima čiji ulazak i angažman u DF-u je sprečavala upravo ova mala interesna skupina sada već bivših članova iz razloga koji su javnosti u TK dobro poznati.

Preporučujemo i drugim političkim subjektima da povremeno pročiste svoje vlastite redove, jer bez zdravih političkih partija ne može biti niti zdravog demokratskog društva. Demokratska fronta nastavlja svojim putem borbe za državu i građansku ideju, i u toj borbi se nećemo libiti da se, na prvom mjestu, obračunamo sa svakom osobom iz vlastitih redova koja interese države i građana pokuša da podredi vlastitim ličnim i neprihvatljivim interesima.

Na koncu, izražavamo svoje iznenađenje činjenicom da je vaša kuća, koju smo držali za ozbiljan i profesionalan medij, tendenciozno i nekritički prenijela potpuno netačnu informaciju, bez ikakve prethodne provjere. Osim političkih partija, i profesionalni mediji su pretpostavka zdravog demokratskog društva, pa ovaj demanti i njegov sadržaj ujedno shvatite kao dobronamjernu sugestiju u pogledu vašeg budućeg rada, ukoliko želite da zadržite relevantnost u javnom prostoru - navodi se u saopćenju DF-a TK koji potpisuje predsjednik KO DF-a TK Zlatan Begić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.