MOSTAR

Retrogradne snage neće uspjeti

Odata počast braniocima BiH

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

1.3.2020

Obilježavanje Dana nezavisnosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe danas su na mostarskim Šehitlucima predstavnici federalnih, kantonalnih i gradskih vlasti, kao i brojnih boračkih i drugih udruženja i organizacija povodom Dana nezavisnosti odali počast braniocima Mostara i Hercegovine.

Nakon Šehitluka u Kongresnoj dvorani zgrade Federalne vlade u Mostaru upriličen je svečani prijem, gdje su Dan nezavisnosti brojnim zvanicama i građanima čestitali Edin Mušić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, i Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Špago je istakao da i danas postoje retrogradne političke snage, baš kao i u vremenu kada je BiH stekla nezavisnost.

Međutim, kazao je, kako se BiH tada hrabrošću svojih patriota i građana uspjela odbraniti i ostati u međunarodno priznatim granicama, tako ni sada, kada te snage djeluju na podmukliji način, neće uspjeti u skretanju BiH s njenog puta ka evropskim integracijama i NATO savezu.

Mušić je naveo da BiH ima snažne temelje i pečate, ali da i dalje ima onih koji pokušavaju istrajavati na politikama i projektima koji su bili prisutni 90-tih godina.

- Nažalost, unutrašnji odnosi u zemlji opterećuju i njene temelje. I dalje tvrdim da oni koji opterećuju bh. društvo i usporavaju napredak i sve što je uspostavljeno referendumom 1992. godine nemaju nikakve šanse - poručio je Mušić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.