BURNA REAKCIJA Član PredsjedništvaSDA oglasio se na Facebooku

Aljoša Čampara: Sarajlić mora biti smijenjen, predloženi ministri u KS ne mogu dobiti podršku

Ovo nije sistem vrijednosti u kojem želim učestvovati i živjeti

Avaz.ba
01.03.2020 17:58

Aljoša Čampara

Foto: Avaz

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Aljoša Čampara oglasio se danas povodom spornog snimka  kojeg je objavio Semir Efendić.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Dragi građani - u posljednja dva dana svjedočimo brojnim dešavanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić.

Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u nevedenom snimku. Ovo nije sistem vrijednosti u kojem želim učestvovati i živjeti.

Mišljenja sam da SDA hitno mora uraditi slijedeće:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.

2. Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz“.

3. Dva ministra predložena za Vladu KS, a koja se pominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja „prvim do Bakira“ i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili „sluge“ pojedincima.

4. Stranka demokratske akcije treba da uputi izvinjenje građanima i pošalje jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.

Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću!

Ukoliko to ne uradi bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice. 

Sretan 1. mart Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

Komentari

NA VRH