SAOPĆENJE

Komšić: Protivnici DF-a pokušavaju nas spinovanjem uvući u blato

Potpuni je cinizam porediti pokušaje kupovine poslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i porediti s ovim što se sada dešava, poručio je on

Čović, Komšić. Avaz

Avaz.ba

2.3.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić reagirao je na napade HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje da nastale probleme u SDA fakturišu DF-u. 

Odgovarajući na navode Dragana Čovića, koji se temelje na ponavljanim lažima, Komšić je poručio: 

- Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je "Aluminij" i rastjerao radnike lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Šta on ima da priča o kriminalu?

Komentirajući sinhroniziranu medijsko-političku kampanju, čiji je cilj da probleme unutar SDA nasilu i medijskom kampanjom fakturiše DF-u, Komšić je istaknuo:

- Nažalost, pojedini mediji, ali i stranke takozvane republike Sarajevo, iz dnevnopolitičkih razloga i s tim povezanih interesa, iskrivljuju moju izjavu o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od strane drugih političkih opcija, što se dešavalo, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti -  naglasio je Komšić.


Željko Komšić. Arhiv

Istaknuo je da su pojedini mediji, kad su se u DF-u nuđenjem novca otimali i pokušavali oteti zastupnici i vijećnici, nažalost, najblaže rečeno iz neznanja, pomagali u tome pričama o raspadu DF-a, naročito uoči posljednjih izbora.

- Potpuni je cinizam porediti pokušaje kupovine poslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i porediti sa ovim što se sada dešava. Time se nas u DF-u i mene lično silom želi uvući u blato, u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo da budemo. Međutim, od tih pokušaja na kraju neće biti ništa, ma koliko pojedinci, pa i neke političke organizacije, spinovale i u tome se trudile - zaključio je Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.