SARAJEVO

Tegeltija poručio Uber: Očekujemo značajnije učešće međunarodne zajednice u rješavanju migrantske krize

Na sastanku razgovarano i o evropskom putu BiH

Uber i Tegeltija. Fena

Fena

3.3.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas s ambasadoricom Savezne Republike Njemačke Margret Uber o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu s akcentom na migrantsku krizu.

Predsjedavajući Tegeltija ukazao je tom prilikom na probleme s kojima se BiH suočava kad je u pitanju migrantska kriza. Istaknuo je da BiH raspolaže ograničenim sigurnosnim, humanitarnim i smještajnim kapacitetima.

Predsjedavajući Vijeća ministara izrazio je očekivanje da se svi predstavnici međunarodne zajednice značajnije uključe u rješavanje migrantske krize u BiH, te istakao važnost koordinacije i zajedničkog rada svih sigurnosnih agencija u regionu, o tom pitanju.


Uber i Tegeltija. Fena

Na sastanku je razgovarano i o evropskom putu BiH, a predsjedavajući Vijeća ministara izrazio je zahvalnost za lični angažman njemačke kancelarke Angele Merkel za pokretanje njemačko-britanske inicijative koja je unaprijedila saradnju država zapadnog Balkana i deblokirala proces evropskih integracija.

- Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom BiH i Njemačke, te izražena spremnost da dobri odnosi na partnerskim osnovama budu nastavljeni - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.