NAJAVA

Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine

U sklopu ceremonije bit će dodijeljene zahvalnice i pohvale zaslužnim građanima

Bit će održana pokazna vježba spašavanje s visina. Avaz

Avaz.ba

4.3.2020

Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja - civilne zaštite Bosne i Hercegovine bit će održano danas, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U sklopu ove ceremonije bit će dodijeljene zahvalnice i pohvale zaslužnim građanima, pojedincima i organizacijama u sistemu zaštite i spašavanja. Nakon toga, na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH i uprava civilne zaštite Federacije BiH i Republike Srpske, održat će se zajednička metodsko-pokazna vježba spašavanja s visina u slučaju zemljotresa, u kojoj će učestvovati timovi Federalne uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite i službe prvog odgovora Kantona Sarajevo (MUP, Hitna pomoć, Profesionalna vatrogasna jedinica).

Fahrudin Radončić. RSE

Od 11 do 12 sati u Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 obratit će se ministar sigurnosti Fahrudin Radončić te će biti dodijeljene zahvalnice i pohvale zaslužnim građanima, pojedincima i organizacijama u sistemu zaštite i spašavanja.

Od 12:30 sati na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH bit će održana zajednička pokazna vježba timova Federalne uprave civilne zaštite FBiH i Republičke uprave civilne zaštite RS - spašavanje s visina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.