SIPA

''Krimolovci'': Najviše prijava u vezi s drogom i krijumčarenjem oružja

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela primljena je 61 prijava, od kojih je 18 s korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima

Ukupno 26 informacija proslijeđeno na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH. Arhiv

Avaz.ba / Srna

4.3.2020

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u februaru su registrirali 352 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 11 bilo s korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, a na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela primljena je 61 prijava, od kojih je 18 s korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.

Najviše informacija odnosilo se na krivična djela u vezi s drogom i krijumčarenjem oružja.


Službenici SIPA-e dali su 46 savjeta građanima. Ilustracija

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca 26 je proslijeđeno na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po tri je postupala i SIPA.

U februaru je pristiglo 13 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa u vezi s ranije dostavljenim informacijama.

Službenici SIPA-e dali su 46 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" – 080 020 505.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.