SARAJEVO

Zloupotreba položaja: Dragan Mektić se danas izjašnjava o krivici

Optužnica ih tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH

Dragan Mektić: Izjašnjenje o krivici. Arhiv

Avaz.ba

5.3.2020

Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH i aktuelni poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, danas u Sudu BiH izjašnjava se o krivici po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlasti. 

Ovom optužnicom obuhvaćeni su i Samir Agić, pomoćnik ministra, Igor Golijanina, nekadašnji šef kabineta ministra sigurnosti, i Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija “Inza” Sarajevo.

Optužnica ih tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Mektić, Golijanin i Garaplija optuženi su za krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH, te da su u saučesništvu počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pomaganje u izvršenju krivičnih djela. Ukupna nanesena šteta iznosi 244.764 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.