ZABRINJAVAJUĆE

Prva osoba u Bosni i Hercegovini zaražena virusom korona

Јoš nema detalja o osobi koja je zaražena

Koronavirus stigao u BiH. Ilustracija

Avaz.ba

5.3.2020

U Bosni i Hercegovini je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o slučaju zabilježenom u Republici Srpskoj, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja RS.

Јoš nema detalja o osobi koja je zaražena, a iz Ministarstva zdravstva za danas u 9 sati najavili su konferenciju za novinare na kojoj će se obratiti ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Medijima će se obratiti i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm 144 оsоbe. Avaz

U RS su trenutno pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm 144 оsоbe, kоје su dоputоvаlе iz pоdručја zаhvаćеnih virusоm SARS-CoV-2, dok dо sаdа niје bilо priјаvljеnih оbоljеlih оd koronavirusa.

Na području Federacije BiH do sada nije registriran niti jedan slučaj bolesti izazvan novim koronavirusom (covid-19), ali je zbog predostrožnosti trenutno na području ovog entiteta 259 osoba pod zdravstvenim, odnosno epidemiološkim nadzorom, priopćeno je iz federalnog Ministarstva zdravstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.